Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Houtwijk Begroot? Kijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Zo niet, neem dan contact op.

Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op de pagina  uitslag lees je de uitslag met een uitleg hoe de uitslag tot stand is gekomen.

Hoe is deze uitslag tot stand gekomen?

Van 13 april tot en met 8 mei 2022 konden alle bewoners van Houtwijk van 12 jaar en ouder hun favoriete plannen selecteren voor een totaalbedrag van € 30.000. Met een persoonlijke stemcode die bewoners per brief kregen, konden zij op deze website stemmen op plannen. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal € 30.000 bedragen, worden uitgevoerd.

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het wijkbudget van € 30.000 wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op de pagina  uitslag zie je dat de plannen met de meeste stemmen in totaal € 30.000 van het budget bedraagt.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat uitvoeren. Soms is dat de gemeente, soms een bedrijf, bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt af van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen betalen aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Voert een bewoner zelf het winnende plan uit, dan betaalt de bewonersorganisatie het bedrag.

Ik wil graag een plan insturen voor een andere wijk in Loosduinen. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Houtwijk Begroot. Ook los van het wijkbudget helpt de gemeente je graag met je idee. Zo kijkt zij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie.

Hoe veilig is deze site?

Houtwijk Begroot neemt maatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. De gemeente wil dit snel oplossen. Neem contact op. Geef een korte uitleg waar het misgaat en geef eventueel de link van de pagina door. De gemeente probeert het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren